Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα



Το εγχειρίδιο αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας μιας μικρής ομάδας έμπειρων εκπαιδευτικών – μέρος της Ελληνικής Παιδαγωγικής Ομάδας του MEdIES.
Από το 2006, όταν το MEdIES εγκρίθηκε ως διεθνές δίκτυο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (41177/Γ7, 20-4-2006), έγκριση που ανανεώθηκε το 2010 (12991/Γ7, 05-01-2010), η ομάδα αυτή συνεργάζεται δημιουργικά με κέφι και ευαισθησία στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).
Πέρα από τις επιμέρους δράσεις τους, η ομάδα του MEdIES παρακολουθεί στενά την θεματολογία της δεκαετίας του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (2005-2014). Έτσι, από το 2006 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ομάδα διοργανώνει ημερίδα σχετική με τη θεματική της κάθε χρονιάς, που απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης. Και ενώ αρχικά η ημερίδα κάλυπτε την θεωρητική & ακαδημαϊκή πλευρά του υπό εξέταση ζητήματος, με προσκεκλημένους εισηγητές/ειδικούς, σταδιακά, η ομάδα διεύρυνε τον κύκλο εργασιών της. Έτσι, τα τελευταία χρόνια πέρα από το θεωρητικό πολύ χρήσιμο μέρος της ημερίδας, η ομάδα καταθέτει τις δικές της παιδαγωγικές προτάσεις για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ να προσεγγίσουν τη θεματική χρονιά, μέσα από συγκεκριμένες προτεινόμενες δραστηριότητες…

Πηγή: Περιβάλλον και Παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου