Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»


Σας ενημερώνουμε αναφορικά με τη λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», που απευθύνεται σε νέους και νέες, καθώς και εκπαιδευτικούς και αφορά θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», το οποίο αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος “Ζούμε όπως κι εσύ”, που σχεδιάστηκε το 2011 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε όποιο άτομο υφίσταται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού σε όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινής ζωής, τις οικογένειές τους και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Οι βασικές δράσεις του «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» είναι η ψυχολογική υποστήριξη, η παρέμβαση στην κρίση και η ασφαλής και έγκυρη παραπομπή. Ειδικότερα για την/τον εκπαιδευτικό η επικαιροποιημένη, επιστημονική και ασφαλής συμβουλευτική αναφορικά με αυτά τα θέματα, αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη της ίδιας ή του ίδιου είναι μείζονος σημασίας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές και απαντούν αποκλειστικά εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, και υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης με εξειδικευμένη/ο ψυχολόγο με γνώσεις της ελληνικής νοηματικής για κωφές/ούς ή/και βαρύκοες/ους.
Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός των επίσημων αργιών, ώρες 13:00-21:00. Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση αστικής μονάδας. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης www.11528.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου