Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Βιωματικό Σεμινάριο Μουσειοπαιδαγωγικής στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής


Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στα πλαίσια στήριξης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα:

«Απ’ το Μουσείο δεν θέλω να βγω…»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 από τις 16:30 έως τις 19:30 στο 4ο ΔΣ Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου, Ελευσίνα, τηλ. 2105546265). Εισηγήτρια και συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Καλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας.
Στο βιωματικό εργαστήριο θα αναζητηθούν απαντήσεις στα ερωτήματα:
  • Πόσο σημαντική είναι η επαφή με τα πραγματικά αντικείμενα των χώρων πολιτισμικής αναφοράς;
  • Πώς προσεγγίζουμε έναν μουσειακό χώρο με παιδιά;
  • Πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί να μας αποκαλύψει ένα και μόνο έκθεμα;
  • Πώς εξασκούμε το βλέμμα και την κριτική ικανότητα των παιδιών;
  • Πώς το μουσείο γίνεται εργαλείο σε κάθε γνωστικό τομέα; Πώς οργανώνουμε δραστηριότητες σε μουσειακούς χώρους; (προετοιμασία, δυσκολίες, διαφορετικές αφηγήσεις – σενάρια, θεματικές διαδρομές).
  • Μετά το μουσείο τι;
  • Πώς εντάσσουμε το μουσείο σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
16:30-16:45«Υλοποιημένες/ Προτεινόμενες εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακούς χώρους της Ελευσίνας»Γιώργος Θανόπουλος, π. Υπ. Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΠΕ Δυτικής Αττικής, Δ/ντής 4ου ΔΣ Ελευσίνας
16:45-19:15«Μουσειοπαιδαγωγική στην πράξη»- Εργασία σε ομάδεςΚαλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας
19:15-19:30Ολομέλεια- Συζήτηση-Αποτίμηση 

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν 25 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν σε σχολεία της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν σχετικά προγράμματα την τρέχουσα σχολική χρονιά. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Τρίτη 11/10/2016 ώρα 12:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/JGejTO85O1cYNgX83.

Τα ονόματα- τακτικών και αναπληρωματικών- θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης την Τετάρτη 12/10/2016 το μεσημέρι, και θα κοινοποιηθούν στα προσωπικά μέιλ όλων των αιτούντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου