Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση σε βιωματικό σεμινάριο :«Life Skills –Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με το British Council, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο τεσσάρων διδακτικών ωρών για 30 εκπαιδευτικούς, με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος «Life Skills –Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες» σε σχολεία της Διεύθυνσής μας για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 ώρες 16:30-19:30, στο 5ο ΔΣ Ελευσίνας (Εθν. Αντιστάσεως 6 & Τριπτόλεμου, τηλ. 2105547810ΧΑΡΤΗΣ). Το σεμινάριο εντάσσεται στη γενική θεματολογία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ενεργό Πολίτη.
Το πρόγραμμα «Life Skills –Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες» αφορά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής από τους μαθητές, ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι σημαντικό οι μαθητές, αυριανοί πολίτες, να έχουν αναπτύξει, μέσω της μάθησης και της εμπειρίας, τις δεξιότητες της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, της επικοινωνίας και της συνεργασίας, της προσωπικής και της κοινωνικής υπευθυνότητας. Στον ιστότοπο http://www.britishcouncil.gr/life-skills μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις 21-3-2017 και παροχή εκπαιδευτικού υλικού εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) (Μαρούσι, 19-05-2014, αρ. πρωτοκόλλου: 78091/Γ7).
  • Στήριξη σχολείων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την πραγματοποίηση 6 παιδαγωγικών συναντήσεων, στον χώρο του σχολείου, με μαθητικές ομάδες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, σε τουλάχιστον 2 σχολικά τμήματα του κάθε σχολείου, από ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες του British Council (οι συναντήσεις αυτές περιλαμβάνονται στην έγκριση που αναφέρεται προηγουμένως).
Η εφαρμογή στα σχολεία θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των σχετικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για την εκπαίδευση του Ενεργού Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μετά από εθελοντική εκδήλωση ενδιαφέροντος των σχολείων και σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις τους.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτή του προγράμματος για λογαριασμό του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος, θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και θα παρέχει στους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς:
  • πληροφορίες πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος, προκειμένου να τους βοηθήσει είτε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μόνοι τους είτε με την υποστήριξη ενός μέντορα από το British Council
  • υλικό για να προσεγγίσουν τα θέματα των δεξιοτήτων ζωής και να υλοποιήσουν δραστηριότητες μέσα στην τάξη τους, καθώς και
  • μία κοινότητα για ανταλλαγή εμπειριών και υλικού και για αναζήτηση υποστήριξης περαιτέρω πρωτοβουλιών και συνεργασιών.
Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος στους 30 εκπαιδευτικούς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν φέτος σε Ε΄ ή ΣΤ΄ τάξη και υλοποιούν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με σχετική θεματολογία. Αν δεν καλυφτεί ο αριθμός από αυτή την κατηγορία, θα επιλεγούν και εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε άλλες τάξεις και δεν υλοποιούν Πρόγραμμα ΣΔ.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα μέχρι Δευτέρα 20-3-2017:
Η κατάσταση των επιλεχθέντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης και θα κοινοποιηθεί στα μέιλ των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου