Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ- ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 2016-17


Σχετ. 2: Η Υπ’ Αρ. Πρωτ. Φ.23/3895/29/11/2016 ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ/ντή Εκπ/σης της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2016-2017» με ΑΔΑ: ΩΝΑΡ4653ΠΣ-ΡΝ5
Ενόψει της επερχόμενης λήξης της σχολικής χρονιάς, καταρχάς επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία τους κατά την υλοποίηση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς και για τη συμμετοχή τους (προαιρετικά και εκτός ωραρίου) στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής μας.
Σχετικά με την υποβολή Ηλεκτρονικής Φόρμας Απολογισμού, την Έκθεση Απολογισμού, τη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας και την Έκδοση Βεβαιώσεων επισημαίνονται τα εξής:

Α) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν Εγκεκριμένα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (σύμφωνα με το Σχετ. 2) παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω Ηλεκτρονική Φόρμα Απολογισμού των Προγραμμάτων έως τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2016.  Για κάθε Πρόγραμμα υποβάλλεται ξεχωριστή φόρμα απολογισμού. Σε περίπτωση που το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών, η φόρμα θα συμπληρωθεί από κοινού. Επίσης, αν κάποιο πρόγραμμα έχει υποβληθεί σε δύο διαφορετικές δράσεις, η ηλεκτρονική φόρμα συμπληρώνεται ΚΑΙ για τις δύο δράσεις.
Για τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον σύνδεσμο:

Για τα προγράμματα Αγωγής Υγείας  στον σύνδεσμο:

Για τα προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων στον σύνδεσμο:

Β) ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υλοποίησαν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, παρακαλούνται να παραδώσουν) στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων (Ελευθερίου Βενιζέλου 82, ισόγειο, τηλ 213.1600.830), ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή της κατά την μελλοντική υλοποίηση Προγραμμάτων σχετικής θεματολογίας.
Η Έκθεση Απολογισμού μπορεί να είναι: κείμενα (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), αφίσες, παιχνίδια, αρχεία παρουσιάσεων (ppt), βίντεο, σχολικές εφημερίδες, ιστότοποι, ιστολόγια, κατασκευές. Σε περίπτωση που οι δράσεις του Προγράμματος έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπο, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να γνωστοποιήσουν τον σχετικό σύνδεσμο (link) στις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων μέσω e-mail.
Η Έκθεση Απολογισμού μπορεί να αποσταλεί μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Γ) ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 2016-17
 Για τη διάχυση των αποτελεσμάτων των Σχολικών Δραστηριοτήτων- σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση- διοργανώνεται Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας, τη Δευτέρα  19 Ιουνίου 2017, ώρες 14.30 – 17.30 , στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.
 Η Γιορτή θα περιλαμβάνει:
α) Παρουσιάσεις των προγραμμάτων ανά θεματικό άξονα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς
β) Δυνατότητα συμμετοχής στην παρουσίαση και από μαθητές/τριες, η μετακίνηση των οποίων θα  γίνει με ευθύνη των γονέων τους
γ) Έκθεση κατασκευών μαθητικών έργων
Το τελικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι.

Δ) ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Όσον αφορά την έκδοση βεβαιώσεων υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2016-2017 ισχύουν τα κάτωθι, σύμφωνα με την ως άνω σχετική Υπουργική Απόφαση (Σχετ. 1): «Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων κάθε σχολικής μονάδας, η παιδαγωγική ομάδα κάθε προγράμματος παρουσιάζει σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων τον απολογισμό της, ώστε να διαχέονται οι καλές πρακτικές εντός της σχολικής μονάδας. Επίσης, ο/η Συντονιστής/στρια κάθε προγράμματος καταθέτει μια έκθεση απολογισμού στον αντίστοιχο Υπεύθυνο και ο Διευθυντής του Σχολείου ενημερώνει εγγράφως τον/τους Υπεύθυνο/ους Σχολικών Δραστηριοτήτων... για την ολοκλήρωση ή μη των προγραμμάτων του σχολείου, σύμφωνα με το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος που είχε υποβληθεί στην αρχή του σχολικού έτους.
Στη συνέχεια λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω ενημέρωση χορηγείται Βεβαίωση Υλοποίησης Προγράμματος με τις υπογραφές του Διευθυντή Εκπ/σης και του Υπευθύνου ΑΥ/ΠΕ/ ΠΘ/Σχολικών Δραστηριοτήτων/...»
 Ως εκ τούτου, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων καλούνται να συμπληρώσουν το συνημμένο «Ενημερωτικό Έντυπο Επιβεβαίωσης Υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2016-2017» και να το υποβάλουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έως τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Επισημαίνεται περιληπτικά ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση των σχετικών Βεβαιώσεων Υλοποίησης Προγραμμάτων είναι:
1. Η εμπρόθεσμη υποβολή της Ηλεκτρονικής Φόρμας απολογισμού των Προγραμμάτων από τους εκπαιδευτικούς (έως 19/6/2017)
2. Η εμπρόθεσμη κατάθεση της Έκθεσης Απολογισμού (Παραδοτέων) εκάστου προγράμματος (έως 19/6/2017)
3. Η εμπρόθεσμη υποβολή του Ενημερωτικού Εντύπου Επιβεβαίωσης Υλοποίησης Προγραμμάτων Σ.Δ. από τους Διευθυντές και τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων (έως 19/6/2017

Βεβαιώσεις θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς που το πρόγραμμά τους πληροί τα τρία παραπάνω κριτήρια, αφού συνεδριάσει η Επιτροπή Έγκρισης Προγραμμάτων και εκδοθεί η Απόφαση του Δ/ντη Εκπαίδευσης με τα Υλοποιημένα Προγράμματα. Οι Βεβαιώσεις θα είναι δυνατόν να παραλαμβάνονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς στο γραφείο των Υπευθύνων Σ.Δ. από τις 5 έως και 7 Ιουλίου 2017. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, θα αποσταλούν στα σχολεία στα οποία υλοποιήθηκαν.  

Σημαντικές Ημερομηνίες:
16 Ιουνίου 2017
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
19 Ιουνίου 2107
Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016-17
Έως 19 Ιουνίου
2017
1)Υποβολή Ηλεκτρονικής Φόρμας Απολογισμού Προγραμμάτων
2) Η Έκθεση Απολογισμού (Παραδοτέα)
3) Έντυπο Επιβεβαίωσης Υλοποίησης από Διευθυντή/Διευθύντρια
5 - 7 Ιουλίου 2017
Παραλαβή Βεβαιώσεων από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων





Ο Διευθυντής Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής



Παναγιώτης Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου