Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας


Η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Α.Υ. και Σ.Σ.Ν., επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, με θέμα:

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 κατά τις ώρες 16.30 – 20.00, συνολικής διάρκειας 4 διδακτικών ωρών, στο 2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-Πυρουνάκειο (Παγκάλου & Ιερά Οδός- Ελευσίνα- τηλ. 2105548013)
Σκοπός του είναι οι εκπαιδευτικοί της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής να ενημερωθούν για εγκεκριμένα προγράμματα  προαγωγής  της Ψυχικής Ανθεκτικότητας, πάνω στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης, ώστε να υποστηρίξουν πληρέστερα τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που προτίθενται να υλοποιήσουν. Τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν είναι:
1.«Το Παπάκι Πάει…» το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών σε περίπτωση που βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης μη προσδιοριζόμενης αλλιώς, δηλαδή σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους. Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους.
2. Το «Real Life Stories» το οποίο αφορά ιστορίες που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας». Ο/ Η ψυχολόγος αφηγείται μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία σε ομάδα μαθητών και μαθητριών. Οι ιστορίες αφορούν καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για σύγχρονες ιστορίες οι οποίες συμβάλλουν στη γνωστική κατανόηση και συναισθηματική βίωση τόσο του ίδιου του εαυτού του μαθητή/της μαθήτριας, όσο και του περιβάλλοντα κόσμου του/της. Απευθύνεται σε μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης.
3. Τα προγράμματα «Δεξιότητες» του ΚΕΘΕΑ για την Α/θμια εκπ/ση και «Στηρίζομαι στα πόδια μου» για τη Β/θμια εκπ/ση.

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής.
Όσοι εκπ/κοί ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι  την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/YhAAVxpRugQxeTTq2
 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στις 13.00  και θα σταλεί ειδοποίηση στα προσωπικά μέιλ των συμμετεχόντων.
     Παρακαλούνται οι κ.κ. Προϊστάμενες/οι των Νηπιαγωγείων και οι κ.κ. Διευθύντριες/ντές των Δημοτικών Σχολείων να ενημερώσουν σχετικά τις/τους ενδιαφερόμενες/νους εκπαιδευτικούς.


Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Σταματοπούλου Γεωργίτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου